Schoolplein

Samen met kinderen het schoolplein vernieuwen

Veel schoolpleinen zijn saai en kaal. Soms ziet zo’n schoolplein er slecht uit. Tegels liggen los, er staan plassen

water en de planten in de bakken zijn dood. Wat zou het leuk zijn om van zo’n plein een plek te maken waar kinderen graag komen. Een plek waar kinderen vrij kunnen spelen, kunnen bewegen, leren en uitrusten. Een plein dat de fantasie prikkelt en waar kinderen als het kan ook buiten schooltijd graag komen. Dat lijkt moeilijk, maar is het niet. Zeker niet als je speelspecialisten, de schoolkinderen, bij die vernieuwing betrekt. Dat kan met de Jantje Beton Aanpak.

Als je daarnaast het hele proces opdeelt in verschillende stappen, en kijkt welke acties je per stap moet doen, valt het (her)inrichten best mee. Hieronder zie je globaal de belangrijkste acties van elke stap en hoe lang je daar ongeveer over doet. Je kunt dus binnen een jaar een heel schoolplein (her)inrichten!

De Jantje Beton aanpak

Jantje Beton heeft veel ervaring in het samenwerken met kinderen bij het speelvriendelijk maken van hun omgeving. In allerlei projecten rondom spelen ontdekten we wat je wel, en wat je juist niet moet doen als je met kinderen aan de slag gaat. Dat hebben we op een rijtje gezet in de ‘De Jantje Beton Aanpak’. Het proces en de acties van deze aanpak zijn in het oranje weergegeven in het schema.

Pin It on Pinterest

Share This